Grijanje i hlađenje


Instalacije podnog, stropnog ili zidnog grijanja i hlađenja


Stručnjaci OptiTerma imaju veliko i međunarodno iskustvo u instaliranju podnog, zidnog ili stropnog grijanja i hlađenja prostora. Za Vas će odabrati i instalirati tehnološka rješenja najprimjerenija vašem objektu i potrebama, učinkovita rješenja u potpunosti usklađena s energentima koje želite koristiti.

Stropnim, podnim ili zidnim grijanjem i hlađenjem prostora postižemo potpuno izjednačenu temperaturu u cijelom prostoru. Glavna razlika između zidnog, stropnog ili podnog grijanja i hlađenja i klasičnih načina (radijatorskih, ventilokonvektorskih i putem klima uređaja) je u tome što se prostori temperiraju isijavanjem i hlađenjem površina, a ne grijanjem i hlađenjem zraka. Sustavom isijavanja izbjegli smo strujanje zraka od radijatora i ventilokonvektora ili klime koje podiže čestice prašine i bakterije u zrak koji udišemo, a time i smanjuje nadraživanja sluznice i alergijske reakcije. Za razliku od unutarnjih i vanjskih jedinica klima uređaja koje uz to što rade propuh su i glasne isijavajući sustavi su u potpunosti nečujni.


Sustavi stropnog, podnog ili zidnog grijanja i hlađenja su nevidljivi, pa tako dobivamo u potpunosti iskoristiv i lakši za održavanje cijeli prostor. Podnim, stropnim ili zidnim grijanjem i hlađenjem prostora osiguravamo zdraviju klimu u našem prostoru. S obzirom da je temperatura cijelog prostora izjednačena ne moramo više tražiti mjesto ugode u prostoru u kojem boravimo.

Stropno grijanje i hlađenje isijavanjem niskotemperaturni je sustav koji za grijanje i hlađenje koristi medij (vodu) dvostruko manjeg energetskog nivoa nego klasični sustavi. Zbog takvog režima rada i vrlo male razlike sustavi u potpunosti mogu koristiti obnovljive izvore energije kao što su geotermalni izvori (bunari, toplinske crpke), solarni kolektori, dizalice topline (zrak/voda), te energetski štedljivi kondenzacijski plinski bojleri, pa se ušteda na uloženoj/potrošenoj energiji znatno povećava, a u sustav uložen novac vraća kroz vrijeme eksploatacije.