Solarna energija


Zašto solarna energija?

Vaš interes za solarnu energiju može biti financijske prirode jer želite uštedjeti na računima za energiju, povećati vrijednost svoje nekretnine, možda čak i proizvoditi višak električne energije koju planirate prodati postojećem distributeru. Možda je vaš interes za solarnu energiju vezan uz ekološke razloge ili smanjenje ovisnosti o klasičnim energentima, a time i o stranim i domaćim proizvođačima i distributerima energije.

Koji god bio vaš razlog, odlučili ste se za neograničen izvor pouzdane, čiste, obnovljive energije za grijanje i proizvodnju struje kojem nije potrebno posebno održavanje, koji je nečujan, ne ispušta nikakve otrovne tvari niti neugodne mirise, koji jednom instaliran neće vam donositi dodatne troškove već omogućiti da uštedite.Solarna energija i Hrvatska

Hrvatska kao jedna od najosunčanijih zemalja Europe ima iznimno dobre uvjete za korištenje termičkih i fotonaponskih solarnih sustava. Godišnje je po kvadratnom metru površine raspoloživo 1.200 do 1.700 kWh sunčeve energije, što predstavlja jednu od najviših vrijednosti među europskim zemljama.

Republika Hrvatska u svojoj strategiji energetskog razvoja se u potpunosti opredjeljuje za iskorištavanje obnovljivih izvora energije u skladu sa načelima održivog razvoja.Jeste li znali...

... da u jednom satu na Zemlju stigne dovoljno sunčevog svjetla da zadovolji energetske potrebe svakog čovjeka na planeti za cijelu godinu. Željeli bismo svakom dati mogućnost korištenja ovog pouzdanog, čistog, i obnovljivog izvora energije. Uvođenjem solarne energije smanjiti ćete račune za energiju i pomoći izlječenju i zaštiti naše planete Zemlje.

Solarna tehnologija može se koristiti u zgradama i objektima svih veličina i namjena, novogradnjama i postojećim objektima, a instalacija je brza i jednostavna.