Zaštitne folije

Folije su sve popularnije zbog svoje efikasnosti i višestruke primjene. Postavljaju se na licu mjesta bez demontaže stakla.


Zaštita od prskanja stakla

Zaštita od topline / Zaštita od zasljepljivanja / UV zaštita


Nudimo razne vrste folija za zaštitu od topline, zasljepljivanja i UV zračenja. Folije za zaštitu od sunca značajno smanjuju zagrijavanje stambenih i radnih prostora, a posebice primjenom na staklima zimskih vrtova, staklenim krovovima i nadstrešnicama umanjuju neugodni efekt staklenika. Postavljanjem takve zaštite rasterećuju se klimatizacijski sustavi, a boravak u izloženim prostorima postaje ugodniji.


U radnim prostorima sprječavaju odraz sunca na ekranima i općenito čine prostor ugodnijim za rad čime neposredno utječu na bolju učinkovitost djelatnika. Folije zahvaljujući ugrađenom tankom sloju metala umanjuju količinu svjetla i topline koja prolazi kroz staklo. Primjenom različite debljine i različitih vrsta metala postižu se različiti efekti i stupnjevi zaštite. Zaštitne folije reflektiraju i do 79% svjetla koje pada na staklenu površinu, a da pri tom ne umanjuju vidljivost prema van, a štetna UV zračenja gotovo se u potpunosti otklanjaju. Ovakve folije i sprečavaju izbljeđivanje predmeta, primjerice u izlozima trgovina. Uz to moguće je postići željene estetske efekte na vanjskom izgledu zgrade.

Zaštita od prskanja stakla

Folije za zaštitu od prskanja stakla štite osobe i stvari u slučaju loma stakla na koje su nanesene. Dođe li do loma staklo će ostati zalijepljeno na foliju, a krhotine neće nikoga ugroziti ili ozlijediti. Ove folije posebno su pogodne za primjenu u javnim prostorima, školama, vrtićima i na svim mjestima na kojima je potrebno spriječiti mogućnost nastajanja ozlijede. Uz to folije štite od UV zračenja, imaju zaštitni sloj koji ih čini otpornim na grebanje, a traju dugi niz godina.


Sigurnosne folije

Sigurnosne folije štite od proboja stakla do kojih može doći od bačenih predmeta, u slučaju neveremena, pri namjernom razbijanju stakla u nemirima ili pri pokušaju provale. Namjenska sigurnosna folija gotovo je nevidljiva prostim okom, a sastoji se od tri do četiri zaštitna sloja te zahvaljujući stabilnosti i čvrstoći sprječava ozljede od prskanja krhotina i osigurava da i nakon loma stakla barijera ostakljene površine ostane postojana. To znatno otežava pokušaje provale kroz razbijena stakla izloga, vrata i sl.


Zaštita od pogleda

Razne vrste folija od onih koje propuštaju svjetlo, omogućuju vidljivost iz prostorije prema van ali ne i izvana prema unutra, ili u potpunosti blokiraju vidljivost (napr. efekt pjeskarenog stakla, idealan za zdravstvene ustanove, kupaonice itd.) ali propuštaju dnevno svjetlo, do onih potpuno nepropusnih za dnevno svjetlo, idealne za prostore koje je potrebno u potpunosti zamračiti.


Folije za automobile

Nudimo razne vrste automobilskih folija za zaštitu unutrašnjosti automobila od prekomjernog zagrijavanja, UV zračenja, zasljepljivanja i pogleda. Zbog svoje fleksibilnosti i kakvoće moguće ih je postavljati na plovila i površine na koje nije moguće postaviti klasične arhitektonske folije.


Ukrasne folije

Služe za postizanje raznih efekata po želji, unutarnja upotreba.